What Is A Tree Rose (Rose Standards)

Tree roser (aka: Rose Standards) er en skapelse av poding ved bruk av en lang rosestokk uten løv. Du kan lære mer om treroser i artikkelen som følger.

Innhold

What Is A Tree Rose (Rose Standards)

Av Stan V. Griep American Rose Society Consulting Master Rosarian – Rocky Mountain District

Træroser (aka: Rose Standards) er en skaperverk av poding ved å bruke en lang roserør uten løv. Les videre for å lære mer.

Trerosinfo

En hardfør grunnstamme som Dr. Huey er opplært til å gi «trestammen» til treet. En rosebusk av ønsket sort blir podet til toppen av stokken. David Austin-trerosene lages ved hjelp av Dr. Huey grunnstamme med tre av de ønskede rosebuskknoppene podet på hver tre fotstokkestamme.

Folkene på Jackson & Perkins forteller meg at de bruker en aggressiv fibrøs rotstokk til trerosene sine som de utviklet, og det kalles “RW.” På samme måte som mange rosebusk i hybridte-, floribunda- og grandiflora-variantene blir podet på hardere rotstokk, kan de samme rosene være podet på løvet bare roserokk for å gi den den vakre klyngen av blomster. De 24-tommers høye trerosene har to rosebusker podet til toppen av stokken og 36-tommers treroser har fire transplantater øverst, noe som gir en fantastisk skjerm. Mange miniatyrrosebusker som vanligvis dyrkes på sine egne rotsystemer er også tilgjengelige som podede treroser.

Træroser er veldig populære og kan være veldig attraktive i hagen eller i landskapsdesign. Den vakre rosebusk hevet på toppen av «trestammen» setter definitivt den skjønnheten nærmere øyehøyde. Spesielt når det gjelder noen miniatyrroser, som er lavere voksende rosebusk.

What Is A Tree Rose (Rose Standards)

Stell av treroser

En ulempe med treroser er at de ikke er typisk kalde, hardføre. Selv med noe omfattende beskyttelse, vil de fleste ikke klare seg gjennom vinteren i kalde klimaer hvis de er plantet i hagen eller landskapet. Min anbefaling i kaldt klima ville være å plante trerosene i store potter og plassere dem i hagen eller landskapsområdet, vel vitende om at de trenger å bli flyttet inn i garasjen eller et annet beskyttet område om vinteren.

Det andre alternativet i kaldt klima kan være å behandle dem som ettårige, vel vitende om at de må byttes ut hvert år, og dermed bare glede seg over skjønnheten deres i løpet av selve vekstsesongen. Folkene på Bailey Nurseries Inc. forteller meg at noen av de hardere Parkland- og Explorer-seriene buskroser blir podet på Rosa rugosa-hybrider også. Dette kan godt forbedre vinterhårdhetsproblemene for rosenes elskere med kaldt klima.

Træroser gir spektakulære skjermer i potter som ligger rundt dekk, uteplass eller veranda. Hvis du bruker dem på denne måten, kan du flytte dem rundt for forskjellige utseende, avhengig av hendelsen du måtte være vertskap på på dekk, terrasse eller veranda. (Å ha dem i potter gjør det lettere å flytte dem inn også om vinteren.)

I varme til varme klimaer anbefales det at bagasjeromsdelen blir beskyttet, da den kan bli utsatt for solkrem. Å pakke inn «bagasjerommet» av trerosen med en trefolie vil bidra til å beskytte den unge stammedelen av trerosen din fra solens intense stråler.

Noe tilgjengelig informasjon om treroser sier at rosene er podet til hardfør, ung eple eller annen frukttrær. Denne informasjonen stemmer rett og slett ikke i samsvar med min forskning med rosedyrkere og hybridiserere som for øyeblikket skaper trerosene på dagens marked.

Video: How to Plant a Standard Rose : Garden Space

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: