Velvet Mesquite Care: How To Grow A Velvet Mesquite Tree

Gartnere fra Xeriscape er begeistret for å dyrke fløyel mesquite trær i hjemlige og landskaplige omgivelser som attraktive vannbesparende planter med enkel pleie. Lær om disse fantastiske plantene og prøv dem i hagen din. Klikk på denne artikkelen for mer informasjon.

Velvet Mesquite Care: How To Grow A Velvet Mesquite Tree

Fløyelsmesquite-treet (Prosopis velutina) er et vanlig trekk i ørkenens gressletter. Hva er et velvet mesquite tre? Det er et stort busk til middels tre som er hjemmehørende i Nord-Amerika. Plantene er kjent for sin ekstreme tørke og varmetoleranse så vel som evnen til å trives i full sol til delvis skygge. Xeriscape-gartnere er begeistret for å dyrke fløyel mesquite trær i hjemlige og landskapsmiljøer som attraktive vannbesparende planter med enkel pleie. Lær om disse fantastiske plantene og prøv dem i hagen din.

Hva er et velvet mesquite-tre?

Et av de viktigste elementene i fløyelsmesquite-informasjonen er statusen som belgfrukter. Selv om det kanskje ikke ser ut som en klassisk erte- eller bønneplante, produserer den pods som er like. Plantenes skudd, blader og belg har mye protein, noe som gjør dem til utmerket storfe. Belgfrukter har også muligheten til å fikse nitrogen i jorda, noe som forbedrer næringsopptaket. Velvet mesquite-pleie er også lite vedlikehold, med planter som er tolerante overfor en rekke forhold og uoppdaget av de fleste insekter og sykdommer.

Det lille til store treet eller busk som kan nærme seg 9 til 15 meter. ) i høyden. Det er et tregt voksende tre som kan finnes fra sentrale og sørlige Arizona ned i Mexico. Planter kan utvikle en solid stamme eller mange grener, hver utsmykket med spalt mørkebrun bark. Treverket er spesielt verdsatt på grunn av dets variasjoner i farge og vakkert korn.

Bladene er pinnate og dekket av fine grå hår, og gir det vanlige navnet til denne mesquite. I naturen har trærne en tendens til å danne kratt som er et godt habitat for en rekke dyr- og fuglearter. Velvet mesquite-info indikerer at blomstene er søtt duftende og en favoritt av bier, noe som gjør utmerket honning fra nektaren. Bælgene er rørformede og er 8 til 18 cm lange og spiselige.

Hvordan dyrke et velvet mesquite-tre

Forutsatt at disse trærne har godt drenerende jord, kan de overleve på et bredt utvalg av nettsteder. Planter kan leve opp til 150 år under gode forhold, så det bør tas nøye valg på stedet ved plantingen. Mesquites foretrekker alkalisk jord, lav luftfuktighet, jord med lite næringsstoffer og varme. Fløyelsmesquite er kaldhård til 10 grader Fahrenheit (-12 C.).

Planter som er veldig irrigert og befruktet har en tendens til å være mindre kaldtolerante. Planter krever ekstra vanning under etablering. Når de er etablert, trenger de bare vanning i løpet av de varmeste månedene i året. Mesquite trær kan til og med trives langs strømbeds i sandig, godt perkulerende jord.

Velvet Mesquite Care: How To Grow A Velvet Mesquite Tree

Velvet Mesquite Care

Beskjæring er valgfritt, men kan gjøres for å redusere høyden og danne en bedre formet plante; noen blomster vil imidlertid bli ofret neste sesong. Beskjær etter blomstring for å bevare den neste sesongens blomstrende knopper.

Som med mange tørke tolerante planter, er fløyels mesquite ’ s Achilles hæl overflødig fuktighet og mykt jord. I områder uten riktig drenering, kan rotroter og treforfallssvamp være bekymringsfulle.

Et annet vanlig problem er misteltein, som tar næringsstoffer fra vertsplanten og reduserer mesquittens evne til fôring og vann seg selv. Vekten av stor misteltein kan også skade treets grener.

Det største skadedyrproblemet er fra den gigantiske mesquite-bug. Larvene deres er en mindre bekymring for skadedyr, men skaden er vanligvis minimal. Mesquite kvistebånd kan også forårsake kosmetisk skade da dens gravende aktiviteter etterlater kanaler rundt smale stengler som kan brune ut eller dø.

Drenering er den største fienden for fløyel mesquite trær, etterfulgt av utilstrekkelig vanningspraksis. Sørg for løs, godt drenerende jord og vann sjelden men dypt for å hjelpe planten til å danne en tett, bred rotstruktur.

Video: Velvet Mesquite (Prosopis velutina) Seedling

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: