Dusty Miller Plant: Tips for Dusty Miller Care

Den støvete mølleplanten er et interessant landskapstilskudd, dyrket for sitt sølvfargede grå løvverk. Støvmøllepleie er minimal når anlegget er etablert. Les denne artikkelen for å finne tips for dyrking og pleie.

Innhold

Dusty Miller Plant: Tips for Dusty Miller Care

Den støvete kvernplanten (Senecio cineraria) er et interessant landskapstilskudd, dyrket for sitt sølvfargede løvverk. Lacy blader av den støvete kvernplanten er attraktive følgesvenner for mange blomster i hagen. Støvmøllepleie er minimal når planten er etablert.

Dusty Miller Care

Selv om den støvete mølleren blomstrer midt på sommeren, er de små gule blomstrene små og ikke ansett som prangende. Løvverk av den støvete kvernplanten er imidlertid langvarig og tørkebestandig. Som med de fleste sølvfargede, lodne planter, hjelper voksende støvete mølle hagen med å forbli attraktiv gjennom sommerens varme. Den vil også tåle frost.

Den støvete kvernplanten dyrkes ofte som en årlig og kastes etter den første sesongen; Imidlertid er det en urteaktig flerårig periode og kan komme tilbake i USDA plantehårdhetssoner 8 til 10. Voksende støvmølle takler varmen, men plantes best der det er tilgjengelig ettermiddagsskygge i de varmeste månedene av sommeren.

støvete kvernplante er tilpasningsdyktig til mange jordtyper, og trives i sur leire til sandholdig leirjord. Jord må tappes godt for å unngå rotrot. Vann regelmessig rett etter planting og hold tilbake vann når røttene har utviklet seg og planten vokser.

Støvmøllepleier kan innebære en midtsommerklipping hvis planten blir langete. Den støvete kvernblomsten kan fjernes for å holde planten kompakt. Dette eksemplet kan vokse så høyt som 1 fot, men forblir ofte kortere. La noen blomster blomstre på sensommeren hvis du ønsker at planten skal frø.

Dusty Miller Plant: Tips for Dusty Miller Care

Hva kan Dusty Miller plantes med?

Støvmølle kan brukes som bakgrunnsplante for lavvoksende, krypende årlige planter, for eksempel bølgepetunier. Det kan være attraktivt plassert blant prydgress. Dyrking av støvete møllere kan effektivt brukes i grenser eller som en del av en utendørs containerplanting.

Dra nytte av den voksende støvede møllerenes tørketoleranse og interplanter i en xerisk hage, vekk fra vannkilden. Xeriscape-hagen er en effektiv måte å spare vann og tid på. Inkluder innfødte busker og blomster, bruk et ugrasforhindrer eller mulch for oppvekst og glem alt om støvete møller om sommeren. I perioder med ekstrem tørke har imidlertid også Xeric-hager fordel av en og annen bløtlegging.

Når du vokser støvete kvern, må du huske å plante kompatible, fargerike følgesvenner. Lace bladene er motstandsdyktige mot hjort og er et utmerket valg for områder der surfing dyr kan skape problemer med andre planter i landskapet.

Video: Dusty miller plant

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB