Dusty Miller Plant: Tips för Dusty Miller Care

Den dammiga möljaranläggningen är ett intressant landskapstillägg som odlas för sitt silvergrå lövverk. Dammig kvarnvård är minimal när anläggningen är etablerad. Läs den här artikeln för att hitta tips för odling och skötsel.

Dusty Miller Plant: Tips för Dusty Miller Care

Den dammiga kvarnplanten (Senecio cineraria) är ett intressant landskapstillägg som odlas för sitt silvergrå lövverk. Lacy blad från den dammiga mölarväxten är attraktiva följeslagare för många blomningar i trädgården. Dammig kvarnvård är minimal när anläggningen är etablerad.

Dusty Miller Care

Även om den dammiga kvarnblomman blommar i mitten av sommaren är de små gula blommorna små och anses inte vara pråliga. Lövverk från den dammiga möljaranläggningen är emellertid långvarig och torrbeständig. Som med de flesta silviga, pälsiga växter, hjälper växande dammig kvarn trädgården att förbli attraktiv genom sommaren. Den tål också frost.

Den dammiga mölarväxten odlas ofta som en årlig och kastas efter den första säsongen; emellertid är det en örtartad perenn och kan komma tillbaka i USDA-växthårdhetszoner 8 till 10. Växande dammig kvarn kan hantera värmen, men planteras bäst där eftermiddagsskugga finns tillgänglig under de hetaste sommarmånaderna.

dammig mölarväxt är anpassningsbar till många jordtyper och trivs i sur lera till sandig lerjord. Jord måste tappas väl för att undvika rotrot. Vatten regelbundet direkt efter plantering och hålla kvar vatten när rötter har utvecklats och växten växer.

Dammig mjölnarvård kan innebära en midsommartrim om växten blir långsam. Den dammiga mjölblomman kan tas bort för att hålla växten kompakt. Detta prov kan växa så högt som 1 fot, men förblir ofta kortare. Lämna några blommor att blomstra på sensommaren om du vill att växten ska fröa sig.

Dusty Miller Plant: Tips för Dusty Miller Care

Vad kan Dusty Miller planteras med?

Dusty miller kan användas som bakgrundsväxt för lågväxande, krypande årliga växter, till exempel vågpettunier. Det kan vara attraktivt placerat bland prydnadsgräs. Växande dammig mölare kan effektivt användas i gränser eller som en del av en utomhuscontainerplantning.

Dra fördel av växande dammig mölare ’ s torktolerans och interplantera i en xeric trädgård, borta från vattenkällan. Xeriscape-trädgården är ett effektivt sätt att spara vatten och tid. Inkludera naturliga buskar och blommor, applicera en före uppkomst ogräs förekomst eller mulch och glöm bort dammig mölare vård för sommaren. Under perioder med extrem torkning har emellertid även xeric trädgårdar en tillfällig blötläggning.

När du växer dammig mölare, se till att plantera kompatibla, färgglada följeslagare. Lacy blad är resistenta mot rådjur och är ett utmärkt val för områden där surfande djur kan skapa problem med andra växter i landskapet.

Video: Spinosaurus fishes for prey | Planet Dinosaur | BBC

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: